★★★★★
9.2 op basis van 4192 beoordelingen Kiyoh

Staatsloterij opzeggen

Zeg hier direct Staatsloterij op

★★★★★
9.2 van 10 op basis van 4192 beoordelingen Kiyoh

Wat is er net opgezegd?

Waarom opzeggen.nl?

 • Opzeggarantie
 • Gratis juridische hulp
 • 3340 organisaties
 • Veilig

Staatsloterij opzeggen werkt als volgt

Staatsloterij opzeggen

Wil je de Staatsloterij opzeggen? Vul de gevraagde gegevens in en de brief wordt automatisch aangepast. Download de brief, onderteken deze en verstuur de brief naar het opgegeven adres. Je ontvangt een bevestiging van de Staatsloterij per wanneer je deelname wordt stopgezet.

Gratis opzegbrief

Alle opzegbrieven kun je direct gratis downloaden. Je hoeft niet te registeren en we slaan je gegevens niet op. De gratis opzegbrieven kun je zelf versturen. Zo eenvoudig werkt de Staatsloterij opzeggen via opzeggen.nl.

Opzeggarantie

Wil je direct zekerheid over je opzegging? Laat dan ons je opzegging regelen. Wij versturen je opzegging naar de Staatsloterij en je ontvangt hiervan van ons een bevestiging inclusief een kopie van je opzegbrief. Klik hier voor meer informatie over onze opzeggarantie.

Automatische incasso

Hou er rekening mee dat je de automatische incasso die je hebt afgegeven, alleen via de Staatsloterij kunt laten beëindigen.

Storneren

Specifiek voor kansspelen is er geen mogelijkheid om bedragen die automatisch worden geïncasseerd te laten storneren. Je moet de incasso altijd door de loterij laten beëindigen.

Over de Staatsloterij

De Nederlandse Staatsloterij is actief sinds 1726, oftewel al bijna 300 jaar! De Staatsloterij kent 12 trekkingen per jaar, elke maand op de 10e. Naast de maandelijkse trekking is er ook nog de Koningsdag-, de Oranje-, de Geluks- en de Oudejaarstrekking. Naast de Staatsloterij wordt ook de wekelijkse loterij Miljoenenspel geëxploiteerd. Als alternatief voor onze makkelijke manier van opzeggen kun je natuurlijk ook online via https://www.staatsloterij.nl/opzeggen de Staatsloterij opzeggen.

Sinds enige tijd zijn de Staatsloterij en de Lotto samen gegaan in de Nederlandse Loterij Organisatie (NLO). Ze zijn samen gegaan omdat de Nederlandse gokmarkt opengesteld wordt en de loterijen verwachten dat ze flink wat marktaandeel zullen verliezen.

 • Je kunt meespelen met een heel lot (€ 15) of een 1/5 lot (€3)
 • Ieder Staatslot heeft een uniek lotnummer dat bestaat uit twee letters en vijf cijfers
 • Trekking iedere 10de van de maand, plus 4 extra trekkingen
 • Een lot kost € 15 per trekking voor een heel lot, € 3 voor 1/5 lot
 • Met XL maak je ook nog kans op de Jackpot
 • 390 miljoen aan prijzengeld per jaar
 • Opzeggen kan op ieder gewenst moment

Staatsloterij compensatie

De Staatsloterij is in 2007 zeer negatief in het nieuws gekomen. Wat bleek? De Staatsloterij hield tijdens de trekkingen geen rekening met loten die niet waren verkocht, zo ontdekte het consumentenprogramma Radar. Viel een prijs op een lot dat niet was verkocht? Dan werd de prijs ook niet uitgekeerd. Niet netjes natuurlijk en ook hard aangepakt in de media deze praktijken. Inmiddels worden loten die niet zijn verkocht ook niet meer meegnomen in de trekkingen. Maar het leed was natuurlijk al geschied en er zijn veel deelnemers die compensatie eisen. De organisaties die hierop zijn ingesprongen om consumenten te helpen bij het verkrijgen van de compensatie van de Staatsloterij, bleken in de praktijk ook niet allemaal erg transparant. Zo is de Stichting Loterijverlies ook weer zeer negatief in het nieuws gekomen, toen bleek dat de oprichter Ferdy Roet geld vanuit de stichting heeft weggesluisd naar rekeningen in het buitenland. In 2018 is Roet door de FIOD opgepakt voor verduistering.

In 2015 werd bewezen geacht door de Hoge Raad dat de Staatsloterij tussen 2000 en 2008 misleidende mededelingen heeft gedaan over de winkansen. Daarom volgde er in 2017 een gratis extra trekking voor 2,8 miljoen (oud-)spelers die tussen 2000 en 2008 hadden meegespeeld in de Staatsloterij.

Door alle negatieve berichtgeving zijn veel spelers gestopt met hun deelname aan de Staatsloterij. Inmiddels zijn de berichten weer naar de achtergrond verdwenen en wordt er volop meegespeeld met de Staatsloterij.

Staatsloterij gratis lot

De Staatsloterij biedt nieuwe spelers een gratis extra lot aan. Start je met meespelen? Dan krijg je bij de eerste of tweede trekking waaraan je deelneemt een gratis lot.

Oudejaarstrekking Staatsloterij

De Oudejaarstrekking van de Staatsloterij is erg bekend. Met een enorme hoofdprijs is dit een zeer populaire trekking. Aan het einde van het jaar worden er ontzettend veel loten verkocht voor de Oudejaarstrekking. Maar begin januari stromen de opzeggingen binnen bij de Staatsloterij; wanneer zoveel deelnemers opnieuw niets gewonnen hebben dan leidt dit tot het stoppen met deelnemen aan de loterij.

Opzeggen Staatsloterij

Opzeggen van je deelname regelen we bij opzeggen.nl graag voor je. Met opzeggarantie en super eenvoudig. Opzegging garanderen we. We hebben wekelijks contact met onze contactpersoon bij de Staatsloterij om opzeggingen waar vragen over bestaan met elkaar af te stemmen. Soms gaat de verwerking niet helemaal goed, waardoor opzeggen toch niet is gelukt. Gelukkig kunnen wij altijd aantonen dat we de opzegbrief hebben afgeleverd; we gebruiken geregistreerde e-mail voor gewone verzending en uiteraard zijn de aangetekende brieven te volgen met track & trace, waardoor ook hier geen discussie mogelijk is.

Wat zeggen opzeggers over opzeggen bij de Staatsloterij?

Lisa uit Aruba - "Vanuit Aruba de Staatsloterij opzeggen is helemaal niet lastig. Aangetekend nog wel. Ik heb verder niets meer wat ik moet opzeggen in Nederland, anders zou ik opzeggen.nl zeker weer gebruiken."

Maurice uit Sleeuwijk - "Super geregeld, briefje gemaakt, laten versturen en week later had ik bevestiging van de Staatsloterij binnen. Ben benieuwd of ze mijn gegevens daadwerkelijk hebben verwijderd. Maar zolang ik niets hoor zal het wel goed zijn!"

Jeroen uit Eindhoven - "Liever betaal ik niet voor opzeggen, dus super service van jullie dat jullie ook adresgegevens en telefoonnummer van de Staatsloterij communiceren. Ik heb ze gebeld en opgezegd, was direct geregeld."

Ilse uit Riemst - "Op zondagavond vond ik het tijd worden dat ik overbodige kosten ging wegstrepen. Maar op zondag is geen bedrijf beschikbaar. Maar opzeggen.nl wel, dus ik heb direct 2 loterijen en een donatie beëindigd. Dat ruimde lekker op."

Meest opgezegde loterijen


Andere loterijen


Bekijk alle bedrijven in de branche: Loterij


Staatsloterij telefoonnummer en adres